Hjemmeside Bowen-terapi vs. kiropraktik, fysioterapi, og osteopati

Bowen-terapi vs. kiropraktik, fysioterapi, og osteopati

2020-12-08

Her skal vi se litt nærmere på hvordan Bowen-terapi skiller seg ut fra andre behandlinger fokusert på smertelindring og håndtering av smerter eller plager. Først skal vi gi en veldig kort repetisjon av hva som definere Bowen som en form for terapi.

Bowen-terapi sin sentrale metode er skånsom type behandling som involverer veldig spesifikke, men milde, bevegelser over kroppens fascia (mykt bindevev), muskler, sener og leddbånd. Gjennom bevegelser av fascia så utløser disse trekkene meldinger i kroppens sentralnervesystem. Denne terapien “minner” da faktisk kroppen på om at den må løse ubalanser i sin egen kjemiske sammensetning.

Så, hva er forskjellen er mellom Bowen, osteopati, fysioterapi og kiropraktikk:

Kiropraktor-behandling

Dette har blitt en veldig utbredt form for behandling i Norge. Historien starter i 1895 da Canadisk-fødte Daniel David Palmer utviklet denne terapien i USA. Fokuset fra begynnelsen var at riktig justering av ryggen kan helbrede resten av kroppen. Men, mest vanlig i Norge i dag er behandling for de med ryggsmerter og nakkepplager.

Behandling skjer gjennom kiropraktisk justering, eller som noen vil kalle det “manipulering av ryggraden”. Her fokuseres det på å korrigere den fysiske justeringen av kroppens struktur. Denne korreksjonen skal forbedre kroppens funksjon fysisk.

Justeringen innebærer at en utdannet utøver bruker hendene, eller noen ganger andre yrkesverktøy, som begge bruker forsiktig, men spesifikt press på bestemte områder av ryggraden. En kiropraktors hovedfokus er på nervesystemet, ryggraden og leddene og behandler problemer med muskel- og skjelettsystemet som kan ha blitt forårsaket av fysisk traume, holdning, rolig livsstil eller bare daglig slitasje.

De tilbyr vanligvis:

Fysisk terapi
Manipulering av ryggraden
Trening og ernæringsrådgivning blir også brukt

Øktlengde: Lengre innledende avtale og deretter 15-20 minutter pågående.

Gi ny giv til kroppen

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling

Fysioterapi

Dokumenter tyder på at fysioterapi stammer fra Sverige av Per Henrick Ling tilbake i 1813 og brukes ofte til å reparere skader, komme seg etter kirurgi og rask rehabilitering.

Fysioterapi fokuserer hovedsakelig på musklene i kroppen, styrker dem og øker fleksibiliteten i leddene. Terapien innebærer vanligvis at terapeuten vurderer pasienten og best bestemmer seg for hva som skal gjøres for å øke bevegelsen i det området igjen. Noen ganger bruker fysioterapeuter verktøy som is, varme, ultralyd og elektriske stimuleringensmaskiner for å redusere betennelse i det målrettede området, og ofte vil pasienter få øvelser å gjøre hjemme for å øke utvinningen.

De tilbyr vanligvis:

Råd om velvære (ergonomi, løft osv.)
Skreddersydd korrigerende øvelse
Manuell terapi, som massasje, ultralyd, akupunktur

Øktlengde: første økt 30-60 minutter, pågående kortere (ofte 30 minutter).

Osteopati

Behandlere og studenter begynte å lære denne terapien i 1892. Den ble utviklet i det Amerikanske midtvesten av Andrew Taylor Still. Ikke ulikt Bowen-terapi, så ser osteopater på kroppen som en helhet. De er enige med Bowen om at kroppen har en medfødt evne til å helbrede seg selv, uten behov for dypere og inngående behandlinger.

Osteopater brukes vanligvis til de som søker lindring fra smerter og plager, og oppmuntrer kroppen til å helbrede seg selv ved å fokusere på deler av kroppen som blir avdekket under vurderinger der kroppen trenger arbeid.

Igjen, i motsetning til Bowen, oppmuntrer osteopat-terapien kroppen til å håndtere underliggende problemer selv, noe den har evnen til å gjøre gitt riktig miljø og oppmuntring.

De tilbyr vanligvis:

Ulike typer manuell terapi (inkludert bløtvev og noen ganger direkte manipulering av ben),
Råd
Noen ganger korrigerende trening

Øktlengde: Lengre innledende avtale så ofte 30-45 minutter pågående.

Unike Tilbud & Rabattkoder

Lær mer om Bowen-terapi og Access Bars

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til hemmelige rabattkoder, spesialtilbud, nyheter og inspirasjon.

Bowen-teknikken

Tom Bowen så på seg selv som en del av den osteopatiske tradisjonen, og filosofien bak arbeidet hans ligner både klassisk osteopati og kiropraktikk. Det som er veldig annerledes er hvordan han jobbet for å få resultatene.

Mekanismen til Bowen er muligens nevrologisk, ved hjelp av korte korreksjoner etterfulgt av hvileperioder. Etter beste forståelse av disse bevegelsene, og pausene som følger dem, påvirker nervesystemet gjennom overfladiske berøringsreseptorer i bindevevet under huden.

Tilbyr vanligvis:

Bowen “Move”
Holdepunkter
Bevegelse av ledd
Rådgivning

Gjennomsnittlig øktlengde: times første økt, pågående økter 30-60 minutter (avhengig av flere faktorer).

Flere Artikler

Hvilke smerter har du?

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling