Hjemmeside Hvilke smerter har du? Lumbago og korsryggsmerter

Lumbago og korsryggsmerter

Bowen-terapi

Gi ny giv til kroppen

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling

Symptomer og relaterte plager 

Akutte symptomer utvikles etter en spesifikk aktivitet som involverer enten løfting, vridning, eller fremoverbøyning. Symptomene i disse tilfellene kommer brått på. Pasienten kjenner dem kort tid etter hendelsen, eller etter en hvileperiode som for eksempel morgenen etter. Første tilfelle av slike akutte smerter og plager i korsryggen er vanligst i alderen 20 – 40 år.

Hvordan pasientene beskriver symptomene varierer:

  • Ømhet på et bestemt punkt i korsryggen eller en mer diffus smerte i den lavere rygg-regionen
  • Smerter forverres, eller fobedres, med spesifikke bevegelser (f.eks. Å løfte et ben, gitte stillinger, eller sitte og stå)
  • Smerter som stråler utover bena (ofte kjent som isjias) kan være til stede

Gjentagende episoder, det vil si at de samme symptomene returnere uten en spesifikk situasjon som forårsaket dem, forekommer hos mer enn halvparten av tilfellene2. Gjentatte episoder er ofte mer smertefulle enn smertene som kom etter de første akutte symptomene.

Øvrige symptomer vil ofte oppstå i kombinasjon med korsryggsmerter. Disse plagene er et resultat av de kroniske korsryggsmertene, men kan ha like, eller enda sterkere, ringvirkninger på livskvaliteten til pasienten. Langvarige korsryggsmerter er derfor forbundet med søvnproblemer, depresjon og angst3. Disse problemene vil ofte gjøre smerter i ryggen enda verre.

1 Hoy, Damian, et al. “A Systematic Review of the Global Prevalence of Low Back Pain.” Wiley Online Library, John Wiley & Sons, Ltd, 25 May 2012, onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/art.34347.

2 Stanton, Tasha R., et al. “How do we define the condition ‘recurrent low back pain’? A systematic review.” European Spine Journal 19.4 (2010): 533-539.

3 Marlowe, Dan. “Complementary and alternative medicine treatments for low back pain.” Primary care 39.3 (2012): 533-546.

Visste du?

Bowen-terapi blir brukt også som en unik anti-stress-behandling. Pasienter beskriver behandlingen ofte som en dyp følelse av avspenning og-slapning.

Årsaker for korsryggsmerter

Lumbago eller korsryggsmerter er ikke en enkelt sykdom. Men, det er en smerte eller plage som er forårsaket av en rekke underliggende problemer. Selv om den akutte smerten blir utløst av en spesifikk bevegelse, er det ikke bevegelsen som forårsaket smertene. Den bevegelsen var bare hva som endelig fikk pasienten til å kjenne på at noe er galt i ryggen.

Vanlige årsaker som ikke er forårsaket av problemer i muskler eller skjelett inkluderer overvekt, røyking, vektøkning under graviditet, stress, dårlig fysisk tilstand, dårlig holdning og dårlig soveposisjon.

Fysiske årsaker som er forårsaket av problemer med muskler eller skjelett kan omfatte slitasjegikt, slitasje av skivene mellom ryggvirvlene, ødelagt ryggvirvel (for eksempel som et resultat av osteoporose) eller, en infeksjon eller svulst i ryggraden.

Kjønn kan også være en underliggende grunn. Kvinner kan ha akutte smerter i korsryggen fra medisinske tilstander som påvirker det kvinnelige reproduktive systemet, inkludert endometriose, cyster i eggstokkene, kreft i eggstokkene eller fibrene i livmoren. Opptil 50% av alle gravide rapporterer om smerter i korsryggen under graviditet

Unike Tilbud & Rabattkoder

Lær mer om Bowen-terapi og Access Bars

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til hemmelige rabattkoder, spesialtilbud, nyheter og inspirasjon.

Bowen-teknikken og korsryggsmerter

Bowen-teknikken (også kjent som Bowtech) er et dynamisk system for muskel- og bindevevsterapi, og stimulerer kroppen til å helbrede seg selv, ofte dyptgående. Smerte i korsryggen er ikke forårsaket av en enkel variabel. Derfor kan ikke en behandling som fokuserer på enkelte variabler løse problemene heller. Terapi og lindring av smerter i ryggen trenger et fokus av hele kroppen, ikke bare det punktet hvor smerten ligger.

Vi har erfaring med å bruke Bowen-teknikken som terapi for korsryggsmerter. Kontakt oss hvis du ønsker hjelp til terapi av problemer og smerter assosiert med lumbago og korsryggsmerter, eller kontakt oss også gjerne om du kun har noen spørsmål vedrørende terapi og smerter i ryggen.

Flere Artikler

Hvilke smerter har du?

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling