Hjemmeside Bowen-terapien sine tre V-er: Vann, Vandreturer, og Venting

Bowen-terapien sine tre V-er: Vann, Vandreturer, og Venting

2020-12-17

Du har nå fullført en Bowen-behandling. Kanskje dette var din alle første runde med Bowen. Du føle deg kanskje allerede uthvilt, ved godt mot, og kanskje til og med energisk. Du beveger deg kanskje mer fritt og ledig, og du føler at du har mindre smerte i kroppen. Eller, som heller ikke er uvanlig, kanskje du føler deg sliten og trøtt, sår i kroppen, eller synes symptomene dine akkurat nå er verre. Ikke anta at du enten er ferdig med Bowen-teknikken, eller at dette ikke fungerer for deg. Disse er normale og vanlige reaksjoner fra kroppen. At du får signaler om at du er sliten, for eksempel. er et tegn kroppen din gir deg om om at terapien eller behandlingen bearbeides. Disse symptomene dempes etter en kort stund eller dager.

Her er noen ting du kan gjøre mens du venter på at symptomer dempes. For å gjøre det lettere å huske, så har jeg kategorisert dem som de tre V-ene. Dette hjelper med å gi støtte og få mest mulig ut av behandlingen du mottar fra din Bowen-terapeut.

Vann

Jeg anbefaler alltid at klienter øker vanninntaket før de kommer til en behandling, spesielt hvis de ikke er store vanndrikkere til å begynne med. Bowen-signalene beveger seg lettere i en godt hydrert kropp.

Etter en behandling er det enda viktigere at du holder deg godt hydrert når du kroppen din bearbeider behandlingen. Rent vann hjelper med å skylle giftstoffer ut i fra kroppen. Å drikke mye vann i dette steget av behandlingen kan gi lindring hvis du føler en forverring av symptomer som tretthet, sår i kroppen, eller lignende.

Gi ny giv til kroppen

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling

Vandretur

Unngå anstrengende aktiviteter eller for mye trening i minst noen dager etter Bowen-behandlingen din. Anstrengelse av muskler og sirkulasjonssystemer kan forårsake ytterligere betennelse i kroppen. Videre kan kraftig aktivitet og kontaktsport kan forstyrre og sette i ubalanse Bowen-terapien sin milde justering og balansering av kroppen.

Men det betyr ikke at du bare skal ligge strukket ut på sofaen til neste behandling. På behandlingsdagen, prøv å stå opp på bena, med visse mellomrom som for eksempel hver time, eller så etterpå og bevege deg rundt. Dette med mindre du sover selvsagt. En daglig lett vandretur rundt i nabolaget, eller natur om det er lett tilgjengelig, er en veldig fin måte å gi videre støtte til det behandlingen prøver å oppnå.

Selvsagt kan norske vintre gjøre en hver gåtur til en strabasiøs utfordring. Som alternativer foreslår jeg midle yogakurs, lett svømming om basseng er tilgjengelige, eller en innendørs vandretur som en nødløsning. Beveg kroppen din, men vær forsiktig og vær oppmerksom på hva den trenger og ønsker.

Vente

Tid og venting er viktig i Bowen-terapi. Konvensjonell medisin bruker mye eksterne kjemikalier og mekaniske inngrep i kroppen din, som et resultat får du raskt oppleve og se endringer (inkluder bi-effekter) i hvordan du føler deg.

Med Bowen derimot, fokuserer jeg ikke på raske endringer. Fokuset her er på å gjøre kroppen bedre på å helbrede på egen hånd. Gi tid til at behandlingen skal fungere. Noen ganger vil du føle deg bedre med en gang, men ikke alltid. En Bowen-behandling kan ta lengre tid andre gang, opptil ti dager å være fullstendig integrert med kroppen din.

Dette er grunnen til at jeg råder deg til ikke å gjøre annet stort arbeid på kroppen din (Bowen eller annet) i minst noen dager etter en behandling. Videre, om mulig, hold din egen oversikt over endringene du føler og merker mellom øktene.

Unike Tilbud & Rabattkoder

Lær mer om Bowen-terapi og Access Bars

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til hemmelige rabattkoder, spesialtilbud, nyheter og inspirasjon.

Flere Artikler

Hvilke smerter har du?

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling