Hjemmeside Hvilke smerter har du? Nakkesmerter og stiv nakke

Nakkesmerter og stiv nakke

Bowen-terapi

Gi ny giv til kroppen

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling

Årsaker til nakkesmerter

Nakken er veldig bevegelig og er bygget opp av mange deler. På grunn av nakkens sårbare anatomiske natur, er det også mye som kan gå galt med nakkene våre. Her skal vi se på noen av de vanlige årsakene til mindre alvorlige nakkesmerter og-skader i pasienter.

Pasienten er utsatt for gjentakende eller repeterende bevegelser over lengre tidsperioder. Personer som jobber i yrker som krever at de skal utføre repeterende bevegelser, anstrenger ofte musklene i nakken. Disse gjentagende bevegelsene er ikke nødvendigvis utført med nakkemuskulaturen, men det er ofte her at problemene forplanter seg over tid.

Slitasje og smerter kan komme fra dårlig holdning i pasientens rygg-og nakkestilling. Den gjennomsnittlige voksnes hode veier 4.5 til 5 kg. Hvis denne vekten ikke støttes skikkelig av god holdning, tvinges nakkemuskulaturen til å jobbe overtid, noe som kan forårsake belastninger som videre vil lede til nakkesmerter. Dette har blitt et økende problem i en arbeidsstyrke som bruker en overveldende porsjon av arbeidsdagen på å sitte.

Pasienter som lider av temporomandibulær dysfunksjon (TMD) sliter ofte med nakkesmerter. Når du sliper eller klemmer tennene, legger du press på musklene i nakken og kjeven. Dette trykket kan belaste musklene i nakken og forårsake kontinuerlige smerter.

Visste du?

Bowen-terapi blir brukt også som en unik anti-stress-behandling. Pasienter beskriver behandlingen ofte som en dyp følelse av avspenning og-slapning.

Fysisk aktivitet i ulike former er en vanlig årsak til mindre nakkeskader og belastning. Selv når du tar forhåndsregler og trener riktig kan slik aktivitet lede til nakkesmerter. For eksempel om du løfter vekter på en måte som overbruker nakkemusklene dine, eller om du “pisker” hodet rundt under aktiviteter i et sportsspill.

Dårlig søvnposisjon er en veldig vanlig årsak for nakkesmerter. Når du sover, skal hodet og nakken være på linje med resten av kroppen. Å sove med store puter som løfter nakken for mye kan føre til at spenningen bygger seg opp mens du sover.

Psykologisk stress har en sterk innvirkning på hele kroppen. Når du er stresset så kan du utilsiktet anspenne musklene i nakken og ryggregionen. Smerter som et resultat av spenning i nakke og rygg påvirker svært mange mennesker. Traumer etter ulykker er en av de ledende årsakene til nakkesmerter. Blir du skadet, for eksempel i en bilulykke eller fall, kan du oppleve whiplash. Skader andre steder på kroppen kan også føre til overbelastninger, som igjen kan føre til problemer med nakkesmerter.

Unike Tilbud & Rabattkoder

Lær mer om Bowen-terapi og Access Bars

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til hemmelige rabattkoder, spesialtilbud, nyheter og inspirasjon.

Problemer assosiert med nakkesmerter

Mange av årsakene bak nakkesmerter har et viktig fellestrekk: Det finnes ikke en enkel operasjon eller resept for å ordne problemet. Årsakene og symptomene er så varierte at løsningene må være like varierte.

Bowen-teknikken er en holistisk tilnærming til helse og velvære. Terapi og lindring av kroppen som en helhet, kan gi pasienten en mer robust tilnærming til å håndtere andre problemer de har. Bowen-teknikken kan ikke reparerer skader i nakken gjennom behandling. Men, gjennom et fokus på hele kroppen, gjør denne trapien pasientene i stand til å bruke kroppen til å arbeide med og løse problemene og smertene i nakken.

Vi har erfaring med å bruke Bowen-teknikken som lindring og hjelp for pasienter med smerte in nakken. Ta kontakt om du ønsker behandling hos oss, eller kontakt oss også om du kun har noen spørsmål vedrørende terapi og smerter.

1 Hoy, Damian, et al. “A Systematic Review of the Global Prevalence of Low Back Pain.” Wiley Online Library, John Wiley & Sons, Ltd, 25 May 2012, onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/art.34347.

2 Stanton, Tasha R., et al. “How do we define the condition ‘recurrent low back pain’? A systematic review.” European Spine Journal 19.4 (2010): 533-539.

3 Marlowe, Dan. “Complementary and alternative medicine treatments for low back pain.” Primary care 39.3 (2012): 533-546.

Flere Artikler

Hvilke smerter har du?

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling