Psykiske plager

Bowen-terapi

1 Mykletun, A., Knudsen, A. K., & Mathiesen, K. S. (2009). Psykiske lidelser i Norge: Et folkehelseperspektiv.

2 Wang, J. L. (2004). Rural–urban differences in the prevalence of major depression and associated impairment. Social psychiatry and psychiatric epidemiology, 39(1), 19-25.

Gi ny giv til kroppen

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling

Hva er psykiske plager?

Med psykiske plager bruker man et samlebegrep. Det dekker alt som har med det mentale og emosjonelle å gjøre, som også gir oss helseplager og -problemer. Vanlige eksempler på disse problemene er angst, depresjon og psykosomatiske symptomer (det siste er hva mange av os vil kalle stress).

Hovedsymptomet på angst er en følelse av frykt eller redsel som kan beskrives som overdreven eller irrasjonell i forhold til den faktiske situasjonen man befinner seg i. Man kan videre oppleve å bli skvetten lett, høyt nivå av nervøsitet, hjertebank som er vanskelig å håndtere, skjelving, spontan svette, svimmelhet, kalde hender og føtter. Som et direkte resultat av disse opplevelse, kan man lide av akutt pustebesvær, og/eller å besvime i enkelte tilfeller.

Depresjon er en tilstand som preges av nedstemthet, mangel av interesse og lyst, samt lav energi og utholdenhet som vanlige symptomer. Andre symptomer er skyldfølelse og dårlig samvittighet, mindreverdighetstanker og dårlig selvtillit, selvmordstanker og konsentrasjonsvansker. Fysiske symptomer manifester seg også. Eksempler inkluderer rastløshet, uro, oppspilthet, søvnforstyrrelser, nedsatt appetitt og vekttap.

Psykosomatiske symptomer blir ofte identifisert som stress. Alt for ofte, dessverre, når man beskriver disse problemene som stress er det for å avvise eller bortforklare plager man har som man ikke finner eller skjønner årsaken til. Og, det å finne en definisjon på tilstanden er faktisk ganske vanskelig. Her skal vi prøve å kort forklare hva disse som vanligvis blir inkludert når man snakker om psykosomatiske symptomer: Det handler mye om overbelastning forbi det kroppen din tåler. Når man sier tåler her mener man emosjonelt, mentalt eller fysisk. Mange av oss tåler mye stress, mens hos andre skal det mindre til før det kan gi utslag i vanskelige helseplager.

Visste du?

Bowen-terapi blir brukt også som en unik anti-stress-behandling. Pasienter beskriver behandlingen ofte som en dyp følelse av avspenning og-slapning.

Bowen teknikken og psykiske plager

Det er lange tradisjoner for bruk av Bowen-teknikk som en metode for å gi pasienter verktøy til å takle hverdagen med psykiske plager. Denne terapi-formen ser ikke på dette problemet som noe som vil helbredes eller løses enkelt. Her søker vi i stedet etter å hjelpe pasienter til å lindre smertene de føler, og på den måten gjøre dem mer robuste. Som gjør det enklere å leve i en hverdag med psykiske plager.

I Bowen-teknikken ses mennesket som en helhet. Det blir lagt vekt på hvordan kroppen påvirker psyken, og hvordan psyken påvirker kroppen. Følelser er ikke en sykdom som Bowen-teknikk kan eller ønsker å helbrede. Bowen-teknikken ønsker å se på hvordan kroppen fungerer. Enkelt, men vidt sagt, så kan emosjonelle symptomer være uttrykk for ubalanse i visse funksjoner i kroppen, men de emosjonelle symptomene kan også være årsaken.

Unike Tilbud & Rabattkoder

Lær mer om Bowen-terapi og Access Bars

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til hemmelige rabattkoder, spesialtilbud, nyheter og inspirasjon.

Psykiske plager, smertelindring og Bowen-teknikk

Formålet med Bowen-teknikken er å hjelpe kroppen sine egenskaper til å balansere humør og sinn. Dette gjøres med en terapi som ser på hvordan man kan behandle underliggende ubalanser.

Som Bowen-teknikken viser oss, er kroppen vår full av små forbindelser som bærer alle de gode tingene rundt og skiller ut det dårlige, og de bør tenke på disse som veldig små systemer som henger i sammen. Hvis noe er galt i en av delene av systemet, så sjekker du hele systemet, ikke bare der symptomet er åpenbart. Om vi har stivhet eller spenning i kroppen vår, så må vi tenke på om dette system-problemet er forårsaket et annet sted i kroppen.

Flere Artikler

Hvilke smerter har du?

Bestill en time i dag for å starte på din skreddesydde behandling